Tanzania Lancering elektronisch visum en verblijfsvergunning

Tanzania heeft onlangs haar elektronische visum- en verblijfsvergunningdiensten geïntroduceerd voor vreemdelingen die Tanzania willen bezoeken of bezoeken. De stap is gericht op het vergroten van de efficiëntie, het stimuleren van investeringen en beveiliging en het verzamelen van inkomsten, aldus de regering.

Tijdens de lancering zei de premier van Tanzania, Kassim Majaliwa,: “Elektronische visa en verblijfsvergunningen zijn onderdeel van de inspanningen van de regering om de toegang tot het land te vergemakkelijken met het oog op het bevorderen van investeringen, vooral in de industriële sector.” Hij voegde eraan toe dat de nieuwe technologie is ook bedoeld om de veiligheid in het land te vergroten en de overheidsinkomsten te verhogen, omdat alle gerelateerde vergoedingen door aanvragers elektronisch worden betaald via het e-betalingssysteem van de overheid. De e-immigratiedienst start onmiddellijk, wat betekent dat alle buitenlanders die in Tanzania willen bezoeken of verblijven, dergelijke aanvragen online kunnen doen op https://eservices.immigration.go.tz/visa.

Tanzania visum

Een visum is een toestemming die is verleend aan een buitenlander om gedurende een bepaalde periode in de Verenigde Republiek Tanzania te verblijven en er te verblijven. Een visum wordt afgegeven aan een bezoeker die van plan is het land binnen te komen met het doel van bezoek, toerisme, vrije tijd, vakantie, zaken, gezondheidsbehandeling, het bijwonen van conferenties of andere verwante activiteiten erkend door de wetten van het land. Tanzania biedt eenmalig visum (gewoon visum), meervoudig inreisvisum, transitvisum en zakelijk visum.

Permissies van verblijf in Tanzania

Elke buitenlander die van plan is om in Tanzania te verblijven voor investeringen, zaken, werk of enige andere legale activiteit, kan een verblijfsvergunning of pas krijgen. Het land biedt verblijfsvergunning klasse ‘A’, om deel te nemen aan handel, zaken, beroep, landbouw, veeteelt, prospectie van mineralen of productie; Verblijfsvergunning klasse ‘B’ voor buitenlanders die een bepaalde baan hebben gekregen in Tanzania en die een werkvergunning hebben ontvangen van het ministerie van Arbeid en Werkgelegenheid; en verblijfsvergunning klasse ‘C’ voor studenten, onderzoekers, vrijwilligers, personen die rechtszaken bijwonen, personen die voorheen ingezeten waren en op het punt staan ​​het land te verlaten (dat wil zeggen zaken af ​​te wikkelen), en personen die medische behandeling in ziekenhuizen bijwonen.
Pashouders kunnen worden uitgegeven aan afhankelijke echtgenotes; kinderen; en naaste familieleden. Meer daar op de website van Tanzania Immigration Department:

http://www.immigration.go.tz/index.php/en/online-services

Loading

About Author

client-photo-1
Tranquil Blue

Comments

Leave a Reply